Вятър ечи, Балкан стене
Books Forge
1.2.1 6.4mb

Books Forge дава възможност на читателите да свалят безплатно приложения с безплатна литература от поредицата "Българска класика". Целта е да се улесни достъпа на учениците до учебна литература и възможността да се четат произведенията във всеки удобен момент. Може да разгледате останалите книги в нашия Google Play профил.

За да ползвате приложението не е необходимо да сваляте допълнителен четец. Всяко произведение е самостоятелна апликация. Вие преценявате кое от тях да оставите на телефона си или кое да изтриете. Целим да дадем възможността на хората да разполагат с библиотека от любимите си български произведения.

Books Forge запаметява до коя страница сте стигнали, можете да споделите любим цитат, има възможност за избор между дневен и нощен режим и сила на подцветката, шрифт и големина и можете да преминавате от една глава в друга по избор от съдържанието.

Почти всяко стихотворение на Добри Чинтулов, дори и строфа започва с призивно обръщение. Силата на призивите се крие в ангажиращата им роля. Те пряко ни показват че трябва да се впуснем в борба за свобода. Ярко е изразено нетърпението към започването на битка, която ще сложи край на робството и мизерията. Тогава ще започне истинският живот, свободният.
Стихотворенията на Чинтулов са създадени във време, когато революзционната буря назрява, но все още не е избухнала. Точно това е моментът, във който е представена тема за свободата и робството именно чрез тези стихотворения. Задачата и целта на стиховете е да събудят заспалият народ.

Content rating: Everyone

Requires OS: 4.0.3 and up

...more ...less